اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند توقف تمامی فعالیت‌های دریایی قطر سفارت آمریکا در مسقط از شهروندان خود در الدقم و مسندم خواست در محل خود پناه بگیرند عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران

بهانه جدید بن‌سلمان برای سرکوب مخالفان

با اعلام بسته شدن پرونده موسوم به عملیات مبارزه با فساد اقتصادی در عربستان پس از گذشت ۱۵ ماه، محافل رسانه‌های عملکرد بن سلمان را به عنوان طراح و مجری این طرح به شدت مورد انتقاد قرار داده‌اند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۲ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 February 02
کد خبر: ۳۹۴۴

به گزارش راهبرد معاصر ؛ شبکه خبری العالم در تحلیلی اعلام کرد : باگذشت 15 ماه از آغاز طرح مبارزه بافساد اقتصادی بن سلمان و دستگیری و حبس بیش از 200 شاهزاده، وزیر، مسئول و تاجر سعودی اینک معلوم شده این عملیات تنها برای کوتاه کردن دست مخالفان و منتقدان بن سلمان از منابع مالی احیانا خطرساز برای سلطنت آینده ولیعهد جوان صورت داده شده است.

مبارزه ادعایی بن سلمان با فساد اقتصادی در حالی افزون بر 100 میلیارد دلار عایدی برای بن سلمان به همراه داشته است که دانه درشت های دستگیر شده در این طرح از هتل 5 ستاره "ریتز" به سلامت راهی خانه هایشان می شوند و افراد دستگیر شده دیگر نیز به زودی به آنها خواهند پیوست. این درحالی است که به جز بازگرداندن مبالغ، هیچ مجازاتی اعم از قتل، حبس، تبعید، محرومیت ازحقوق اجتماعی –سیاسی و...برای متخلفین اعلام نشده است.

به باور تحلیلگران دور از ذهن نبود که بن سلمان در سایه فشار بیشتر بر متهمین موفق شود مبالغ کلان‌تری از ایشان در مقابل آزادیشان مطالبه کند، اما مسئله قتل خاشقجی به عنوان یک عامل "کاتالیزور" در رفع حصر سریع از متهمین عمل کرد، البته دور از ذهن نیست شاید عایدی 100 میلیارد دلاری بن سلمان هزینه معاف شدن او از پرونده قتل خاشقجی است.

با توجه به سنگینی پرونده بن سلمان در برخورد با مخالفین اعم از زندانیان سیاسی و عقیدتی، جماعت دینمدار، فعالان سیاسی زن و بلاخره سایر معارضه سعودی و در شرایط تشدید فشار افکار عمومی بر ولیعهد جوان اقدام او در اعلام پایان طرح مبارزه با مفسدین اقتصادی در این زمان زیاد دور از ذهن نبود.

پروژه مبارزه با فساد اقتصادی بن سلمان مانند پروژه اصلاحات صوری ادعایی او در خصوص رانندگی زنان، مسئله سینما و آزادسازی مقولات معطوف به اباحه گری درجامعه سنتی عربستان بنظر بیش از هر چیز مسئله "امنیت سرمایه گذاری" در عربستان را با چالش هایی جدی مواجه کرد و در عین حال روشن کرد که در "حکومت قبیله ای سلمانی" آنچه هرگز حاکمیت ندارد "قانون" است و "شفافیت".

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار